Kalastuskilpailuja Suomessa

Suomessa järjestetään paljon erilaisia kalastuskilpailuja, joista joidenkin maine kiirii kauas, jopa ulkomaille asti. Toisaalta mukana on myös paljon pieniä paikallisia kilpailuja. Kilpailut ajoittuvat usein kesään ja kevääseen, ja toisaalta keskitalveen, jolloin on paras pilkkiaika.

Perhokalastuksen SM kostuu useasta alkukarsintakilpailusta, joita järjestetään eri puolilla maata koko kesän ajan. Kilpailu huipentuu lopulta Fly Fishing Club Jyväskylä ry:n järjestelmään SM Finaaliin Konnevedellä ja Keuruulla elokuun viimeisinä päivinä. SM Finaalin tarkoitus on vastata kansainvälisiä kilpailuja mahdollisimman hyvin. Kilpailupaikkoina ovat kaikki Konneveden kosket: Kellankoski, Karinkoski, Siikakoski ja Taikinainen. Nämä alueet saatiin yleisen luvanmyynnin pariin v. 2012. Vesistössä on runsaasti taimenta ja harjusta. Järviosuus puolestaan järjestetään Haapamäen Kalatirrit ry:n kanssa yhteistyössä kirkasvetisellä Valkeisjärvellä, joka on perinteinen SM kilpailujen pitopaikka. Kilpailumaksu on 170 euroa, ja se sisältää kalastuslupamaksun.Pilkkikilpailuista yksi merkittävimpiä on puolestaan Tornion Suurpilkit, joka järjestetään Torniossa maaliskuun lopulla. Kilpailu ajoitetaan viikonloppuun, ja sen on kaksipäiväinen niin, että lauantaina pilkitään neljä ja sunnuntaina kolme tuntia. Osallistuminen on avoin kaikille, mutta kisassa palkitaan erikseen paras juniori. Pilkkijöiden tulee olla kolmen metrin päässä toisistaan. Kaikkien sähköelektronisten välineiden, kuten kaikuluotainten käyttö on kiellettyä. Lisäksi on tarkkaan säännelty mm. käytettävät vieheet ja syötit. Pilkkikilpailun pääpalkintona on Kymco Agility skootteri, ja viisi seuraavaksi parasta saavat myös palkinnon. Lisäksi kilpailijoiden kesken arvotaan henkilöauto.Lisäksi Suomessa on paljon pieniä paikallisia kalastustapahtumia ja -kilpailuja, joista monet ovat varsin leikkimielisiäkin. Kalastus on monille hyvin rakas harrastus, ja siitä tuntuu luonnolliselta myös vähän kisailla. Kalajututkin on sitten helpompi osoittaa todeksi, kun on virallinen kilpailupalkinto plakkarissa. Monissa kilpailuissa on myös varsin arvokkaita palkintoja, mikä osaltaan houkuttelee osallistujia mukaan.

This entry was posted on at and is filed under Blogi. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.