Mitä tehdä, kun sää on liian huono kalastamiseen

Kovinkin kalamies joutuu joskus luovuttamaan ja toteamaan, että säiden haltija vei tällä kertaa voiton. Pieni sadetihku raikastaa ilmaa ja voi tuntua mukavaltakin, mutta kun tuuli yltyy lähelle myrskylukemia ja vettä sataa vaakatasossa, kotisohvalle jääminen on hyvä idea jo oman turvallisuudenkin takia. Kotoa löytyy paljon tehtävää, jolla voit pitää itsesi kiireisenä, kun odottelet parempia säitä. Voit käyttää vapautuneen ajan vaikka hoitaaksesi niitä askareita, jotka jäävät aina sivuun odottamaan parempaa hetkeä. Tämä ei ole kaikkein viihdyttävin tapa viettää päivää, mutta kun ne kauan mielenpohjalla painaneet askareet on hoidettu, olo on loistava! Sitten on hyvä rentoutua kunnolla virvelin ääressä, kun sää muuttuu suotuisammaksi.

Kalamiehen luppoaika

Jos taas autotalli on jo raivattu eikä askareita ole näköpiirissä, on olemassa paljon mielenkiintoista kalastukseen liittyvää tekemistä, jolla voit viihdyttää itseäsi ihan kotiseinien sisälläkin. Erilaisten kalastusaiheisten ohjelmien katsominen voi olla paitsi viihdyttävää, myös opettavaista. Esimerkiksi Kalastus TV on tilauspalvelu, josta löytyy paljon hauskasti toteutettua materiaalia, osa enemmän asiapitoista ja osa hieman pilke silmäkulmassa tehtyä. Sieltä voit katsella ohjelmia juuri silloin, kun itsellesi sopii, sillä se toimii nettiselaimella. Jos sinulla on näppärät sormet, yksi varmasti kiinnostava harrastus on vieheiden valmistus. Se on rentouttavaa puuhaa, joka sopii täydellisesti kurjan ilman pilatessa kalastusreissusuunnitelmat. Jos olet taitava, voit myös myydä valmistamiasi vieheitä muille kalastajille.

Joskus on hyvä rentoutua muiden asioiden parissa

Toisinaan paras tapa niellä harmitus on viedä ajatukset ihan muualle kalastuksesta. Kun ilma on huono, ei tee mieli poistua kodin seinien ulkopuolelle, joten tekemisen pitäisi löytyä läheltä. Yksi mainio vaihtoehto on kokeilla jatkuvasti suositummaksi nousevaa nettipelaamista. Se voi olla hyvä tapa katkaista ajatukset ja viettää rentouttava tai jännittävä hetki oman valinnan mukaan. Pienillä panoksilla pelailu on sopivaa ajanviettäjille, jotka eivät halua ottaa riskejä. Jos taas kaipaat jännitystä, voit asettaa hieman suurempia panoksia suurempien voittojen toivossa – älä kuitenkaan koskaan liioittele. Yksi kaikkein suosituimmista sloteista on legendaarinen NetEntin valmistama Starburst. Se on hyvä valinta, sillä siitä voidaan kalastella voittoja melko tasaiseen tahtiin, mikä pitää pelituokion hauskempana.

This entry was posted on at and is filed under Blogi. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.