Muita kalastustyyppejä

Perhokalastuksen lisäksi on olemassa koko joukko suosittuja kalastustapoja, joista yksi yleisin on heitto- eli virvelikalastus. Tässä kalastustyypissä, joka lienee aika monelle suomalaisellekin tuttu, on tarkoitus heittää siiman päässä oleva viehe virveliongen avulla kauas onkijasta ja sitten kelata sitä takaisin. Takaisinkelaus on se hetki, jolloin kala sitten joko nappaa tai ei. Virvelionki on huomattavasti perho-onkea monimutkaisempi väline, sillä siimaa on rullattu kelaan yleensä useita kymmeniä metrejä.

Talvinen kalastuslaji sen sijaan on pilkki. Tosin pilkkionkiminen onnistuu kyllä kesälläkin, esim. veneestä tai laiturilta. Talvinen pilkkiminen poikkeaa melkoisesti kaikista muista kalastustyypeistä, sillä ensinnäkin pilkkiminen tapahtuu jäähän poratun reiän läpi. Lisäksi pilkkionki on vain lyhyt vapa, koska sillä ei tarvitse heittää siimaa vaan riittää kun pilkkiviehe pudotetaan jään pinnalta veteen. Pilkkiminen on erittäin suosittu harrastus Suomessa, ja siitä järjestetään paljon kilpailuja. Lisää pilkkimisestä voi lukea vaikka osoitteesta Kilpakoukku.net

Muita yleisiä kalastuslajeja ovat esim. pitkäsiima, joka on seisova kalastustyyppi ja tavallaan siimaversio verkkokalastuksesta. Luonnollisesti myös katiskat ja verkkokalastus ovat yleisiä, ja nämä ovat luvanvaraisia usein vain ammattilaisten harjoittamia kalastustyyppejä.

This entry was posted on at and is filed under Blogi. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.