Opi perhokalastamaan

Perhokalastus koostuu monesta osa-alueesta, joista itse kalastaminen eli ”kalan narraaminen” on vain yksi. Aivan yhtä tärkeää on tietää minkälaisista paikoista taimenia ja muita perhokalastettavia kaloja voi löytää, ja monesti myös perhot sidotaan itse, jolloin sekin on aivan oma taitolajinsa.

Perhokalastuksen alkeita voi opiskella vaikka netistä tai hankkia jonkin opaskirjan, kuten esim. Juha Pusan Oivalliset Ottiperhot. Hyvä paikka saada lisätietoa ja vinkkejä perhokalastukseen on myös perhokalastajien oma foorumi Perhokalastajat.net, josta löytyy paitsi hienoja kuvia, uutisia ja keskustelupalsta, myös hyviä ohjeita perhon sidontaan ja paljon muuta. Sivustolla on myös listattu suositeltavia kalapaikkoja sekä Suomesta että ulkomailta, ja lisäksi sivulta löytyy tietoa kalastuskilpailuista. Myös kalastusseurat ovat hyviä paikkoja saada lisätietoa perhokalastuksesta ja usein alan harrastajia löytyy varsin helposti pienemmiltäkin paikkakunnilta.

Perhokalastus on varsin suosittu harrastus Suomessakin ja monet sitä harrastavat ovat erittäin uskollisia tälle kalastustavalle, usein jopa niin, että he eivät halua enää vaihtaa takaisin virveliin tai muuhun modernimpaan kalastukseen. Perhokalastuksessa on jotakin ainutlaatuisen luonnonläheistä.